Communicatietraining

Weten wat jou zelf en de ander beweegt?

Dat maakt samenwerken met anderen makkelijker en plezieriger.

  • Elkaars kwaliteiten en valkuilen (h)erkennen?
  • De klant meer eigen regie geven?
  • Makkelijker feedback geven en ontvangen?
  • In je kracht staan bij een klacht?
  • Mensen meekrijgen in je presentatie?
Grote kans dat samenwerken met andere collega’s, teams en externe organisaties steeds belangrijker wordt in jouw werk. Goede communicatieve vaardigheden zijn hierin cruciaal. Je verhoogt je kwaliteit van werken als professional en het is bovendien plezieriger werken als de communicatie goed verloopt.
 

Wat kan ik voor je betekenen

In een communicatietraining op maat, doe je de kennis en vaardigheden op om jezelf te versterken. Ook is er aandacht voor je houding, hoe je overkomt op anderen en de onzichtbare processen in communicatie. Praktijksituaties uit het dagelijkse werk zijn altijd uitgangspunt. Ik werk onder meer met de successpiraal van Karin de Galan, om mensen voldoende zelfvertrouwen te geven het geleerde ook daadwerkelijk te gaan toepassen in de dagelijkse praktijk. Ook is een team coachingstraject mogelijk, waarin meer procesmatige interventies plaatsvinden, gericht op het op gang brengen van de dialoog, het nemen van verantwoordelijkheden en het komen tot afspraken.

Stijl van werken

Mijn openheid draagt bij aan een sfeer van vertrouwen, waarin mensen zich doorgaans kwetsbaar durven opstellen en zich uitgedaagd voelen om echt met persoonlijke leerpunten aan de slag te gaan. Deelnemers waarderen mijn respectvolle manier van feedback geven en de combinatie van luchtigheid, dynamiek en humor, met diepgang en prikkelende confrontatie. Graag denk ik met jou en je organisatie mee voor een maatwerkoplossing, die een beweging in de gewenste richting op gang brengt. Neem contact op om eens vrijblijvend te sparren en nader kennis te maken.