24 nov 2013
november 24, 2013

De kracht van wachtwoorden

0 reacties

Je kent het vast, de ergernis als je na spontaan aanmelden voor een online tool (banensite, twitter, noem maar op) voor de zoveelste keer een wachtwoord moet verzinnen. De gemakzuchtigen onder ons kiezen, laat me raden…voor een combinatie van de eigen naam, dat van een familielid, huisdier,  gevolgd door de verjaardag of postcode.

Zou het trouwens nog bestaan: Welkom01? De creatievelingen verzinnen vast een iets originelere term, gebaseerd op, wat zal het zijn: een TV-programma, boek, hobby of dat favoriete vakantieplekje? Ik schat in dat een enkeling op zeker gaat en kiest voor een veilige, echter onmogelijk te onthouden (?) combinatie van een rits (ook nog eens grote en kleine) letters en cijfers, bijvoorbeeld: 1eSbMdEnB23.

Het kan ook anders: een origineel, makkelijk te onthouden wachtwoord, dat bovendien heerlijk is om in te tikken, hoe vaak er ook om gevraagd wordt.

Hoe dat werkt?
Verzin een positieve, activerende zin, die bijvoorbeeld gericht is op hetgeen je wilt bereiken, laten we zeggen, een nieuwe baan, of één waar je gewoon vrolijk van wordt. Je kunt ook een slogan uit een zogenaamd affirmatiekaartje pakken. Neem dan van elk woord de eerste letter en noteer de letters van de voor jou belangrijkste woorden als hoofdletter. Plak er nog een logisch getal voor of achter en voila! Nu is bovenstaand wachtwoord ineens heel gemakkelijk om te onthouden en nog krachtig ook: 1elke Stap brengt Mij dichterbij Mijn nieuwe Baan 2 3.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *