24 nov 2013
november 24, 2013

Laat zien wie je bent

0 reacties

Laatst vertelde een kennis, werkzaam als P&O-er, dat zij een vacature op hun bedrijfssite hadden geplaatst. Ter versterking van de organisatie, zochten zij een administratief medewerker. Nog voordat zij er verder ruchtbaarheid aan gaven, stroomden de sollicitaties binnen.

De teller eindigde uiteindelijk boven de 300. Maar liefst een heel weekend had deze dame nodig om iedereen een serieuze kans te geven. Hoe bewonderenswaardig; zouden alle brieven die in deze getale binnen komen zo’n zorgvuldige behandeling krijgen? Ik vraag het me af.

En hoe maak je een selectie uit zo’n groot aanbod. Uiteraard schuif je de verplichte nummers – mensen die vanwege de sollicitatieplicht lukraak brieven schrijven – als eerste aan de kant. Daarna gaat alles wat niet aan de “harde” eisen voldoet – verkeerde opleiding, gebrek aan werkervaring, verzin het maar – op de stapel: NEE. Dan blijft er – dat kan in deze tijd niet anders –  een hele stapel MISSCHIEN over, van wie er uiteindelijk een behapbaar aantal op de JA-stapel terecht moeten komen.  Tsja, en hoe kun jij er als sollicitant dan nog uit springen. Als er zovele getalenteerden met jou zijn. Dit lukt niet met je kennis en vaardigheden; die zijn in veel gevallen inwisselbaar.

Jij kunt het verschil maken, door aan te geven WIE jij bent, HOE jij je werk doet en wat je AMBITIE is. Daarin ben je immers uniek! Ga dus op zoek naar wat jou kenmerkt en benoem dat in je CV en in je brief. Dit kan in één zin of een klein stukje tekst, afhankelijk van wat bij jou past en maak met deze persoonlijke aanpak meer kans!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *