24 nov 2013
november 24, 2013

Leef jij je droom?

0 reacties

Weet jij nog wat je wilde worden toen je klein was: brandweerman, piloot, juf of dokter? En waarom juist dat?
Herinner jij je nog de bezigheden waarmee je uren zoet was, zonder dat iemand je daartoe aanspoorde?

Op basis waarvan heb jij je opleiding gekozen. Wat zocht je in je eerste baan? En de daarop volgende? Wat is hetgeen jou altijd triggert; waar je automatisch geneigd bent op in te springen. Wat zien anderen als je grootste talent?

Antwoorden op bovenstaande vragen zeggen iets over je talenten, je drijfveren. En als je nu eens kijkt naar je huidige baan; welke van de elementen die je op bovenstaande vragen hebt aangegeven vind je nu terug in je dagelijks werk? In hoeveel van jouw werkzaamheden kun je je helemaal verliezen, krijg je energie voor 10.

Ok, werk is ook brood op de plank, het is crisis en je vastigheid geef je niet zomaar op. En ja, werk kan nooit op alle fronten bevredigend kan zijn. Allemaal waar. Hoe fijn zou het echter zijn als je jouw unieke talent volledig tot bloei kunt laten komen. Dat je uitkijkt naar elke dag dat je aan het werk bent. Dat het als vanzelf lijkt te gaan.

Ga eens terug naar je kern, sta stil bij hetgeen je werkelijk drijft. Welke mogelijkheden kun je creëren om deze talenten nu in te zetten? Het hoeft (of kan) misschien niet direct in de vorm van een nieuwe betaalde baan.
Wellicht kun je in je werk andere taken op je nemen. Ook via vrijwilligerswerk of een andere vormen van vrije tijdsbesteding, kun je je talenten kwijt. Welke eerste stap zet jij in de richting van je droombaan?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *